Tijdens haar opleiding MSc Gezondheidswetenschappen specialiseerde Arjet zich in preventie, International Public Health en de problemen rondom Hiv/Aids. Na haar master werkte ze als adviseur voor de Access to Medicine Foundation. Ze werkte mee aan diverse publicaties en maakte deel uit van verschillende adviesgroepen (RIVMRMO, MinVWS). 

Als schrijver, spreker en adviseur op het gebied van seksuele gezondheid heeft ze voor diverse opdrachtgevers gewerkt, bijvoorbeeld om modules te ontwikkelen, trainingen te geven of voor adviestrajecten. Vanaf februari 2016 werkt ze als oprichter en directeur van de Care for Sexuality Foundation

In haar werk brengt ze aspecten uit haar werkervaring als Oefentherapeute Mensendieck (bewustwording, gedragsverandering) samen met aspecten uit de Gezondheidswetenschappen (effectieve preventie, wetenschappelijk onderzoek naar seksuele voorlichting). Het doel van haar werk is om kinderen, jongeren en volwassenen te helpen gezonde keuzes te kunnen maken in hoe zij met seksualiteit omgaan. Daarbij is het nodig om te beschikken over zelfvertrouwen, volledige kennis en voldoende vaardigheden. Goede voorlichting kan daar aan bijdragen. Ze reikt ouders en andere opvoeders de tools aan om zelf op een effectieve manier in gesprek te kunnen gaan over seksualiteit. Arjet is lid van de Nederlandse Vereniging voor Seksuologie, de NVVS

In het voorjaar van 2018 verschijnt de door haar geschreven nieuwe lesmethode voor het basisonderwijs en de kinderopvang Veiligwijs bij de Care for Sexuality Foundation. 

Ook verschijnt in het voorjaar van 2018 haar nieuwe boek Seks voor iedereen bij Uitgeverij Prometheus.

Arjet is schrijver van het boekje Best spannend! dat wordt verspreid via diverse scholen, GGD-en en de Centra voor Jeugd en Gezin. Daar zijn er inmiddels meer dan 15.000 van verkocht.

Vanaf 2014 is de handleiding voor jeugdwerkers Een avond over seks verkrijgbaar. In datzelfde jaar is ook haar boek voor jongeren Van alles over seks verschenen. In februari 2013 kwam haar derde boek, voor ouders en opvoeders, uit: In gesprek over seks. In 2011 verscheen haar eerste kinderboek over Saar en Jop. In 2012 kwam daar het vervolg op: Saar en Jop praten over seksualiteit. Alle boeken zijn te bestellen via de boekhandel of via Bol.com. Ook schrijft ze (opinie) artikelen voor diverse media.

Arjet is getrouwd en moeder van drie dochters.

  Naar boven